Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu'nun Ülkemizi Ziyareti

09.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 12-13 Aralık 2011 tarihlerinde ülkemize bir Devlet ziyareti gerçekleştirecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2-3 Mart 2008 tarihlerinde Romanya'ya gerçekleştirdikleri resmi ziyaretin iadesi mahiyetini taşıyan bu ziyaret, dost ve müttefik Romanya ile ilişkilerimizin daha ileriye taşınmasına yönelik güçlü karşılıklı iradenin yeni bir tezahürü olacaktır. 

Nitekim, bu ziyaret sırasında imzalanacak bildiriyle mükemmel bir seyir izleyen Türkiye-Romanya ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltilecektir.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerimizin yanısıra bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak, ayrıca ticaret ve karşılıklı yatırımlar alanında yeni işbirliği imkânları araştırılacaktır.

Misafir Cumhurbaşkanı, bilahare iki ülkenin seçkin işadamlarını biraraya getirecek Türk- Romen İş Forumu'na hitap etmek üzere İstanbul'a geçecektir.

Karadeniz üzerinden komşumuz olan dost ve müttefik Romanya'nın Devlet Başkanı Basescu'nun ülkemize yapacağı bu ziyaretin, esasen mükemmel seviyede seyreden Türkiye-Romanya ilişkilerini stratejik ortaklık boyutuna taşıyarak daha da güçlendirmesi beklenmektedir.

Yazdır Paylaş Yukarı