Kolombiya Cumhurbaşkanı Sayın Santos'un Ülkemizi Ziyareti

16.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Kolombiya Cumhurbaşkanı Sayın Juan Manuel Santos, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 17-18 Kasım 2011 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Latin Amerika’nın öndegelen ülkelerinden Kolombiya’dan ülkemize en üst seviyede gerçekleştirilecek bu ilk resmi ziyaret, 2010 yılı Mart ayında Bogota’da Büyükelçiliğimizin açılmasını müteakip iki ülke ilişkilerinde son dönemde sağlanan ivmeyi ortaya koymaktadır.

İkili ilişkilerin yanısıra iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuların kapsamlı bir yaklaşım çerçevesinde görüşüleceği ziyaret münasebetiyle, Sayın Cumhurbaşkanlarının, 2011 yılı Haziran ayında faaliyete geçen Kolombiya’nın Ankara Büyükelçiliğinin resmi açılışını da gerçekleştirmeleri öngörülmektedir.

Türkiye’nin 2006 yılında uygulamaya koyduğu “Latin Amerika ve Karayipler’e Açılım Stratejisi” bağlamında, Cumhurbaşkanı Sayın Santos’un ziyareti Kıta ülkeleriyle istişare ve temasların pekiştirilmesi açısından önemli bir adım oluşturmaktadır. Sözkonusu ziyaret, imzalanması öngörülen anlaşmalar vasıtasıyla iki ülke arasındaki işbirliğinin ahdi zemininin güçlendirilmesine de katkıda bulunacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Santos’un tarihi nitelik taşıyan bu ziyareti, 2012 yılı sonuna kadar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyesi olarak görev yapacak olan Kolombiya ile hızla gelişen ikili ilişkilerimizin ve küresel planda ilave işbirliği fırsatlarının derinlemesine ele alınmasına imkan tanıyacak ve bu doğrultudaki siyasi iradenin en üst düzeyde teyit edilmesini sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı