KKTC'nin Kuruluş Yıl Dönümü

15.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 28. yıl dönümü nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'na Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla gönderdikleri mesajın metni aşağıda sunulmaktadır:

 “Sayın Cumhurbaşkanı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 28. yıldönümü münasebetiyle, Zat-ı Devletleri’ni ve şahsınızda tüm Kıbrıs Türk halkını içtenlikle tebrik ederim.

Kıbrıs Türkü, yarım yüzyılı aşan bir süredir vermekte olduğu varoluş mücadelesini, insan haklarına saygılı demokratik bir hukuk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni her geçen gün daha da ileriye götürerek, demokratik olgunluğa sahip kurumlarını sürekli biçimde geliştirerek taçlandırmaktadır. Bu siyasi eşitlik ve özgürlük mücadelesi, Türk Milletinin her ferdi gibi benim için de daima heyecan ve gurur kaynağı olmuştur. Kıbrıs Türkü’nün hürriyetine sahip çıkmakta gösterdiği güçlü irade, şüphesiz her türlü takdirin üzerindedir.

Kıbrıs Türk halkı, tecrübeli ve sağduyulu liderliğinizde, siyasi eşitlik ve iki kesimlilik temeli üzerinde Ada’da iki kurucu devlete dayalı yeni bir federal ortaklık kurulması yönündeki fedakar gayretlerini yılmadan sürdürmekte, bu yolda karşılaşılan tüm güçlük ve haksızlıklara rağmen haklarının teminat altına alınacağı adil ve kalıcı bir kapsamlı çözüm kararlılığını muhafaza etmektedir. Türkiye, anavatan ve garantör olarak, BM Genel Sekreteri ile birlikte belirlediğiniz çerçevede, kapsamlı çözümün 2012 yılının ilk yarısında hayata geçirilmesi hedefi doğrultusunda devam ettirdiğiniz yapıcı çalışmalara tam destek vermekte, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı çözüme ancak tarafların karşılıklı iradesi ve mutabakatıyla ulaşılabileceği değerlendirmesini samimiyetle paylaşmaktadır.

Türkiye ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortak vizyonu, Kıbrıs Adası ve Doğu Akdeniz bölgesinde barış, güvenlik, istikrar ve refahın hakim kılınması yönündedir. Bu bağlamda Kıbrıs Türkü’nün bölgedeki doğal kaynaklar dahil her alanda meşru hak ve menfaatlerinin korunmasına büyük önem atfediyor, ortaya koyduğunuz hakça paylaşım anlayışının bu vizyonumuz açısından en doğru yol olduğuna inanıyorum.

Anavatan Türkiye ve büyük Türk Milleti, ortak milli davamız kapsamında, her zaman ve her şartta Kıbrıs Türk halkının hukuk, hürriyet ve refah için verdiği mücadelede yanında olmayı sürdürecek, tarihi ve ahdi yükümlülüklerini eksiksiz şekilde yerine getirecektir.

Bu düşüncelerle 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınızı yeniden kutluyor, kardeş Kıbrıs Türk halkına huzurlu, güvenli ve müreffeh bir gelecek temenni ediyorum.”

 

 

Yazdır Paylaş Yukarı