Macaristan Cumhurbaşkanının Ülkemizi Ziyareti

12.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Macaristan Cumhurbaşkanı Sayın Pal Schmitt, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle 14-17 Kasım 2011 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Anılan ziyaret, Macaristan’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seviyesinde dokuz yıl aradan sonra gerçekleştirilecek olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır. Ülkemizden Macaristan’a bu düzeydeki son ziyaret ise beş yıl önce yapılmıştı.

İki ülke arasındaki yakın dostluk, ittifak ve işbirliğinin bir kez daha teyit edileceği bu ziyaret sırasındaki görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm veçheleri ile bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak ve ekonomi, ticaret ve karşılıklı yatırımlar alanında yeni işbirliği imkânları üzerinde durulacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Schmitt, Ankara’daki temaslarını takiben Macaristan’ın milli kahramanı olan Lajoş Kossuth’un 19.yüzyılın ortalarında mülteci olarak ikamet ettiği Kütahya’ya intikal edecektir.  Cumhurbaşkanı Schmitt’e Kütahya’da Dumlupınar Üniversitesi tarafından Fahri Doktora verilecektir.

Misafir Cumhurbaşkanı, bilahare iki ülkenin seçkin işadamlarını biraraya getirecek Türk- Macar İş Forumu’na hitap etmek üzere İstanbul’a geçecektir.

Dost ve müttefik Macaristan Cumhurbaşkanı Schmitt’in Türkiye’ye yapacağı bu ziyaretin, esasen mükemmel seyreden Türk-Macar ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlaması beklenmektedir.

Yazdır Paylaş Yukarı