Kurban Bayramı Mesajı

05.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Kurban Bayramı Mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Sevgili Vatandaşlarım,

Kurban Bayramı’nı terör ve deprem nedeniyle bu yıl buruk karşılıyoruz. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, vatanı için şehit olan evlatlarımıza bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu Bayram'ın ülkemiz için, bütün İslam âlemi ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini, ülkemizin bir daha böyle büyük acılar yaşamamasını temenni ediyorum.

Bayramlar, barış, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günleridir. İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Dolayısıyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biridir.

Bir milleti millet yapan, bir arada tutan, sadece sevinçte ve kıvançta değil, tasada da birlikte hareket edebilmesidir. İşte necip milletimiz Van’da meydana gelen depremden sonraki dayanışması, yardımlaşmasıyla bunu bir kez daha ispat etmiştir. Milletimiz ve devletimiz, geçmişte yaşanan felaketlerde olduğu gibi,  bu acı olayın ardından depremin yaralarını sarmaya çalışmış, tüm insanlığa örnek olacak bir dayanışma sergilemiştir. Sadece sivil inisiyatifle ülkenin her köşesinden depremzedelere büyük miktarlarda yardım gönderilmiştir. Aziz milletimizi ayrıştırmak isteyenler de, bu bütünlük karşısında hayal kırıklığına uğramışlardır.

Eminim ki, birçok vatandaşımız, bayramların maneviyatına ve ruhuna uygun şekilde, bu bayram günlerinde deprem bölgesindeki kardeşlerimizle olacak, imkanları ve gücü ölçüsünde onlara yardımlarını ulaştırmaya devam edecektir.

Milletimiz sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır. Bunu tarihte hiçbir güç yok edemedi, sonsuza kadar da yok edemeyecek ve sarsamayacaktır.

Bizim asırlardır hür ve müstakil yaşamamızı, büyük medeniyetler kurmamızı sağlayan, milletimizin bu asil duruşu, birlik ve beraberliği, vatanına ve birbirine olan yüce sevgisi, bağlılığıdır.

Bu mübarek günlerde şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Unutmayalım ki, böyle büyük güçlü bir ülkede özgürce yaşayabiliyorsak bunu onlara borçluyuz. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıklarını bu ülke için feda etmişlerdir. Vatandaşlarımdan istirhamım mahallelerinde, çevrelerinde, köylerinde, şehit ailelerini, gazilerimizi ziyaret etsinler, onları hep sahiplensinler.

Yine her bayramda yaptığım gibi vatandaşlarımdan trafikte dikkatli olmalarını, trafik kurallarına uymalarını; dikkatsiz ve tedbirsiz davranmamalarını, sevdiklerine acı yaşatmamalarını istiyorum. Hac görevi nedeniyle yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın da sağlıkla ülkemize dönmelerini temenni ediyorum.

Vatandaşlarım şunu çok iyi bilsinler ki: Milletimiz  her türlü zorluğu yenecek, her türlü sorunu aşacak güçtedir. Yeter ki birlikteliğini korusun.

Türkiye, birlik ve beraberlik içerisinde ilerleyerek, yarınları en güçlü şekilde kucaklayacaktır. Milletimiz, yeni nesillerin mutlu, huzurlu, refah ve güven içerisinde yaşaması için parlak bir geleceği hep birlikte inşa edecektir. 

Bütün vatandaşlarımın ayrı ayrı Bayramını tebrik ediyorum, çocuk ve gençlerimizin gözlerinden öpüyorum. Ve bu mübarek günlerin, bütün halkımız, milletimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı