Hakkari’deki Terör Saldırısıyla İlgili Yaptıkları Açıklama

19.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Maalesef dün ve bugün acımız büyük. Önce hayatını kaybeden tüm askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyorum.

Şunu kimse unutmamalı ki: Bize bu acıyı çektirenler misliyle çekeceklerdir. Devletimizi bu saldırılarla sarstıklarını zannedenler, hizaya getireceklerini zannedenler göreceklerdir ki, bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle de alınacaktır.

Silahla Türk devletine savaş açarak bir yere varılamayacağını eninde sonunda göreceklerdir. Bunlara yataklık edenlerin de, bunların bu şekilde at koşturmasına fırsat verenlerin de, muhakkak ki derslerini çıkartmaları gerekir. Onların da neticelere katlanmaları gerekir.

Bütün dünya şunu bilmeli ki: Türkiye azimli, kararlı bir şekilde bu terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Ve bu terör karşısında hiçbir şekilde sarsılmayacaktır ve sonuna kadar da bu işi bitirmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

Ben bir kez daha bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Komutanlarımız bildiğiniz gibi bölgeye intikal etmişlerdir. Ama bu mücadelenin de uzun soluklu bir mücadele olduğunu herkes bilmektedir. Dünyanın başka tarafında da böyle olmuştur. Bu konudaki kararlılığımız kesindir.

“Türkiye’deki demokratik gelişmeleri eğer terör neticesinde elde ediyoruz” zehabına kapılanlar varsa, şunu bilmelidirler ki: Büyük bir tarihi yanılgı içerisindedirler. Kendi halkımızı kucaklamak, kendi halkımıza şefkat göstermek, kendi halkımızın hak ve hukukunu korumak başka bir şeydir ama, teröre karşı asla taviz vermeden sonuna kadar kararlı bir şekilde mücadele etmekse bizim hem devletin hem de milletin kararıdır.

Bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyorum. Bütün milletimize de başsağlığı diliyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı