Arnavutluk Cumhurbaşkanı'nın Ülkemizi Ziyareti

07.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Sayın Bamir Topi, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 10-11 Ekim 2011 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır. Böylelikle, Türkiye ile Arnavutluk arasında son dört yıl içinde Cumhurbaşkanı seviyesindeki üçüncü ikili resmi ziyaret gerçekleştirilmiş olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2009 yılında Arnavutluk’a gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi mahiyetini taşıyan bu ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki yakın dostluk, ittifak ve işbirliği anlayışı bir kez daha teyit edilecek, ikili ilişkilerin çeşitli veçhelerinin yanısıra bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Sayın Topi, Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’da iş dünyasının seçkin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek İş Konseyi Toplantısı’na katılacaktır.

Dost ve kardeş iki ülke olan Türkiye ve Arnavutluk,  ortak coğrafya, tarih, kültür, beşeri bağlar ve müşterek değerleri paylaşmaktadır. İki ülke arasındaki güçlü dostluk ilişkileri, Türk ve Arnavut halklarının yararına olduğu kadar bölgesel barış ve istikrarın pekiştirilmesine de katkı sağlamaktadır.

Yazdır Paylaş Yukarı