Terör Saldırıları Konusunda Yöneltilen Sorulara Verdikleri Cevaplar

21.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

SORU: Sayın Cumhurbaşkanım, Siirt’te yapılan saldırıda, düğünden dönen dört bayan roketatarlı saldırıda hayatını kaybetti. Bir değerlendirmeniz olacak mı?

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ: Bugün de biliyorsunuz Ankara’da yine böyle bir insanlık dışı bir saldırı, bu da şimdi. Burada bütün dünyanın dikkatini çekmek istediğim şey: Böyle hunharca yapılan, kalleşçe yapılan saldırılar bunlar. Sivil insanlara Ankara’nın ortasında yapılan saldırılar, düğünden dönen insanlara yapılan saldırılar. Bunlar tamamen şuurunu kaybetmiş ve insanlıkla hiçbir ilişkisi olmayan insanların yaptığı işler. Bunlar, aslında kendi sonlarını işte bu şekilde hazırlıyorlar. Bütün dünyada aslında nefretle karşılanıyor, sadece Türkiye’de değil. Bunu bilsin herkes. Hiçbir şekilde bunlara karşı Türk devleti ne sinecektir, ne herhangi bir şekilde taviz verecektir; çok kararlılıkla bunların üstesinden gelecektir.

SORU: Peki Efendim, dış politikada önemli gelişmelerin yaşandığı sırada, sizin Almanya’ya önemli bir ziyaretiniz var, Başbakan Erdoğan’ın yarın Obama ile bir görüşmesi olacak; bu sırada saldırılar yaşanıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Dış politikadaki önemli gelişmelerin arefesinde bu saldırıların olmasını?

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ: Yüzü biraz daha ortaya çıkıyor. Hâlâ bunlara dünyanın bazı yerlerinde anlayışla bakanlar vardı, onlar da nefret etmeye başladı bunlardan. O bakımdan bu aslında çaresizliklerinin, zayıflıklarının, ne yapacaklarını bilmediklerinin neticesidir bu. Bu yaptıkları kendilerinin intiharıdır aslında. Ankara’nın ortasında, Türkiye’nin başka yerlerinde bazı insanlara karşı yaptıkları bu saldırılarla mücadele çok kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı