Gaziler Günü

19.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziler Günü mesajı aşağıda sunulmaktadır:

"Aziz milletimiz, ezelden beri mukaddes vatanımız uğrunda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz; vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin huzuru, güvenliği için canları pahasına görev yaparak milletimize malolmuşlardır.

Bugün şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Türk halkı şehit ve gazilerimizin değerini daima bilmiş, onları büyük bir sevgiyle ve takdirle yadetmiştir.

Sakarya Zaferi'nden kısa süre sonra TBMM'nin, Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi'ni vermesi de, milletimizin bu duygularını en güzel şekilde yansıtmaktadır.

Gazilerimizin saygınlıklarına yakışır şekilde imkan ve şartlara kavuşturulması konusu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Devletimiz gerek gazilerimizin gerek şehit yakınlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması için yoğun gayret göstermektedir.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emanetine, nesilden nesile yaşatılan bir ruh ve anlayışla sahip çıkacağımızı, çocuk ve gençlerimize daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı