2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

18.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“2011-2012 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine yeni ufuklar açacak bu başlangıç vesilesiyle duydukları coşkuyu yürekten paylaşıyoruz.

Genç ve dinamik nüfusumuzun, çağın gereklerine uygun kaliteli bir eğitim sistemi içinde, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda  yetiştirilmesi, hayalini kurduğumuz yarınlara ulaşılmasında en önemli unsurdur. Müreffeh bir gelecek ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaşılmasında en büyük güvencemiz eğitimli insan gücüdür.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana eğitime her zaman ve öncelik verilmiştir.. Eğitimde kalitenin artması, ülkenin her köşesinde eşit şartlarda modern eğitim sistemlerinin uygulanabilir olması ve bilginin yön verdiği  dünyada bilgiye egemen kuşakların yetiştirilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.

Günümüzde, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimlerini destekleyen, sosyal hayata katılmalarını, toplumda öncü rol oynamalarını, sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan bir eğitim anlayışı benimsenmektedir. Bu bağlamda onların dünyayı dönüştürecek fikirler üreten, eleştirel düşünen, kendine güvenen, teknolojiye hakim, araştırıcı, girişimci, ufku ve vizyonu geniş bireyler olmalarına büyük önem veriyoruz.

Her yıl aynı heyecanla yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin gözlerinde gördüğümüz ışıltı, özgüven ve umut, sürdürülen çabaların boşa gitmediğinin en önemli göstergesidir.

Bu süreçte vatandaşlarımızın devletimize sağladığı desteğe büyük önem veriyorum. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yürütülen eğitim seferberliği, geleceğe yönelik en değerli yatırımımızdır.

Kendini mesleklerine adamış, sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize bu süreçte büyük görev düşmektedir. Bu kutsal mesleğe gönül vermiş, tüm zorlu koşullara rağmen fedakarca görev yapan tüm öğretmenlerimize milletim ve Devletim adına şükranlarımı sunuyorum.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı başlarken, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, bu eğitim- öğretim yılının verimli geçmesini diliyor, bu vesileyle selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı