730. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri

11.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 730. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'a gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

 "Osmanlı Devleti'nin doğuşuna ev sahipliği yapan Söğüt, milletimizin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda çok önemli bir merkez olmuştur.

Yönetimindeki Kayı Boyunu Söğüt'e yerleştiren, bilgeliği, liderliği, cesareti, ileri görüşlülüğü ve adaletli tutumuyla büyük bir lider olan Ertuğrul Gazi, kendinden sonra gelen devlet adamlarına da örnek olmuştur.

Ertuğrul Gazi'nin fikirleri vie ideallerini devam ettiren Osman Gazi, yüzyıllar boyunca üç kıtada egemen olacak Osmanlı Devleti'nin temellerini atmıştır.

 Söğüt'e yerleşen küçük bir beyliğin büyük bir cihan imparatorluğuna dönüşmesi şüphesiz çok önemli anlamlar taşımaktadır.

Osmanlı Devleti, bir medeniyet zirvesi olarak, bilimde, edebiyatta, sanatta, mimaride ve diğer birçok alanda meydana getirdiği görkemli eserlerle, insanlığın her bakımdan ilerlemesine büyük katkıda bulunmuştur.

Anadolu topraklarında filizlenen; adalete, barışa, hoşgörüye ve kardeşliğe dayanan idare anlayışı zamanla daha da güçlenerek, farklı kültür ve inançtan insanların asırlar boyu birarada kardeşçe yaşamasını sağlamıştır.

Bugün bu köklü mirasın temsilcisi olarak, geçmişimizi unutmadan, toplumsal barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, huzurun ve refahın artması için hep birlikte çalışıyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarını, tarihimizden güç alarak hep birlikte kuracağımızdan, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağımızdan şüphe duymuyorum.

Söğüt'te düzenlenen ve halkımızın coşkuyla kutladığı şenlikler, tarihimize, kültürümüze, birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımızı ve bunun milletimizi güçlü kılan en önemli unsurlar olduğunu her yıl yeniden hatırlatmaktadır.

Ertuğrul Gazi'yi Anma Etkinliklerinin bundan sonra da aynı coşkuyla kutlanması temennisiyle, Ertuğrul Gazi'yi ölümünün yıldönümde saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı