Sayın Cumhurbaşkanımızın Yaroslavl Ziyareti

07.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

   Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Dimitri Medvedev’in davetine icabetle, Yaroslavl kentinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Küresel Politika Forumu’na Şeref Konuğu sıfatıyla katılmak üzere 8 Eylül 2011 tarihinde Rusya Federasyonu’nu ziyaret edeceklerdir.

  Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Medvedev’in himayesinde 2009 yılından bu yana önemli devlet adamlarının, siyaset bilimcilerin, işadamlarının ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen sözkonusu Forumun ana teması, bu yıl “Toplumsal Çeşitlilik Çağında Modern Devlet” olarak belirlenmiştir. Forum’da bu çerçevede, “Çok Etnili Toplumlarda Demokratik Kurumlar”, “Zengin ve Yoksul: Adalet Nerede?” ve “Küresel Güvenlik ve Yerel İhtilaflar” başlıklı üç tematik toplantı tertiplenecektir.

  Küresel Politika Forumu’nun kapanış oturumuna, geleneksel olarak kısıtlı sayıda yabancı Devlet ve Hükümet Başkanları davet edilmektedir. 2009 yılında yapılan “Modern Devlet ve Küresel Güvenlik” temalı toplantıya Fransa ve İspanya Başbakanları François Fillon ve José Luis Zapatero, 2010 yılında yapılan “Modern Devlet: Demokrasi Standartları ve Etkinlik Kriterleri” temalı toplantıya ise Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-Bak ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi katılmışlardır.

  Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri sırasında, Forum’un kapanış oturumuna hitap edecekler ve Devlet Başkanı Sayın Medvedev ile biraraya gelerek, ülkemiz ile Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkiler ile uluslararası ve bölgesel gelişmeleri ele alacaklardır.

 

Yazdır Paylaş Yukarı