Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü

26.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Milletimizin dünya tarihine damga vurduğu önemli başarılardan biri de Malazgirt Zaferi'dir. Bu eşsiz Zaferin 940. yıl dönümünü kutluyorum.

Büyük komutan ve devlet adamı Alparslan'ın komutasında elde edilen bu zaferle Anadolu kapıları milletimize açılmıştır.

Türk ve dünya tarihine yön veren bu başarı, milletimizin Anadolu topraklarında hoşgörü, barış, dayanışma, kardeşliğe dayanan eşsiz bir medeniyet kurmasının da yolunu açmıştır.

Bu coğrafyada atılan sağlam temeller ve oluşturulan devlet felsefesi,  farklı kültür ve inançlardan insanların Anadoluda yüzyıllardır kardeşçe birarada yaşamasını sağlamıştır.

Türk milletinin bereketli Anadolu topraklarında yarattığı tarihsel, kültürel zenginlikler ve değerler, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlam temellerini de oluşturmuştur.

Atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu vatana, hasletlerimize, tarihimize, kültürümüze, zenginliklerimize sahip çıkacak, yeni nesillere mutlu ve huzurlu bir gelecek kurmak için geçmişimizden aldığımız güçle çalışmayı sürdüreceğiz.

Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde, Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı