Hacı Bektaş Veli’yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri

16.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Anadolu’da asırlardır hakim olan, barış, hoşgörü ve kardeşlik kültürü çok sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Hacı Bektaş Veli, Mevlana, Yunus Emre gibi birçok büyük düşünür ve gönül adamı, felsefeleri ve fikirleriyle milletimizin bu en değerli hasletlerinin oluşmasına öncülük etmişler, yaşadıkları dönemden bugüne ışık tutmuşlardır.

Milletimizin gücüne güç katan birlik ve beraberliğimiz, farklılıkları zenginlik kabul eden, insanı her türlü değerin üstünde tutan, sevgiyi, hoşgörüyü ve adaleti esas alan bir anlayışın sonucudur.

Eşitlik ve adaleti temel ilke kabul eden, iyiliği, doğruluğu öğütleyen Hacı Bektaş Veli yaşadığı dönemde, farklı kökenlerden ve kültürlerden insanların barış ve huzur içinde birarada yaşamasına ve Anadolu’da birliğin gerçekleşmesine önemli katkı sağlamıştır.

Hacı Bektaş Veli, yüzyıllar boyunca yaşatılan felsefesiyle bugün de toplumumuza rehberlik etmeyi sürdürmektedir. Hacı Bektaş Veli ve diğer gönül adamlarımızın öğretilerinin, değerlerimizin ve zenginliklerimizin  gelecek nesillere aktarılması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Geçmişimizden gelen bu büyük gücü, yarınlara en iyi şekilde taşımak en önemli görevimizdir.

İnsanlığın barış ve huzura büyük ihtiyaç duyduğu günümüzde, insanların birbirini sevmesi, hoşgörüyle yaklaşması, farklı görüşleri saygıyla kabullenmesi, sorunların çözümü konusunda sorumluluk almaktan kaçınmadan, fedakarca çaba göstermesi büyük önem taşımaktadır.

Aziz milletimiz Hacı Bektaş, Mevlana, Yunus Emre gibi gönül erlerinin rehberliğinde, birlik ve beraberliğine sahip çıkarak, sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörüden ayrılmadan geleceğe güvenle yürümektedir.

Hacı Bektaş Veli’yi saygı ve rahmetle anıyor, anma törenleri ve faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği olanları tebrik ediyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum."

 

Yazdır Paylaş Yukarı