Anafartalar Zaferi'nin Yıl Dönümü

10.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Anafartalar Zaferi'nin yıl önümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

“Çanakkale Savaşlarında elde edilen zaferler, şanlı tarihimizin parlak sayfalarından birini oluşturmaktadır.

Tüm dünya, deniz ve kara savaşlarında, aziz milletimizin vatanını korumak için sergilediği emsalsiz kahramanlığa ve cesarete tanıklık etmiştir.

Çanakkale Savaşlarının milletimiz açısından en önemli sonuçlarından biri de, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıkması olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de, askeri dehası, yeteneği ve üstün başarısıyla büyük bir komutan ve lider olarak milletimizin kaderinin şekillenmesinde oynayacağı rolün işaretlerini vermiştir.

Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki Türk Ordusu'nun kara savaşlarının kritik bir aşamasında kazandığı zafer, milletimizin canı pahasına vatanına sahip çıkma, ebediyete kadar hür ve müstakil yaşama kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur.  

Geçmişte birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla kazanılan zaferler, bugün de milletimizin yolunu aydınlatmaktadır. Büyük bir özgüven içerisinde ilerlemesini sürdüren Türkiye, azim ve cesaretle hamlelerini devam ettirecek, insanımız için müreffeh bir geleceği kurma başarısını mutlaka gösterecektir.

 Anafartalar Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale'de destan yazan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

Yazdır Paylaş Yukarı