Erzurum Kongresi'nin Yıl Dönümü

23.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Erzurum Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılma sürecinde  Erzurum Kongresi’nin ayrı bir yeri ve önemi vardır.

Vatanın kurtuluşunun ancak milletimizle birlikte başarılabileceğine inanan Atatürk, önderlik ettiği milli mücadele boyunca millet iradesinin üstün kılınmasına imkan tanıyacak adımlara büyük önem vermiştir.

Amasya Genelgesinin ardından Erzurum’da alınan kararlar milli mücadeleye hız kazandırmıştır. Kongre’de vatana sahip çıkma kararlılığı, bağımsız ve özgür yaşama iradesi öne çıkarılarak milli iradenin egemen kılınması sürecinin yapı taşları oluşturulmuştur.

Bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen Erzurum Kongresi'nde, ülkenin kaderini derinden etkileyen önemli kararlar alınmıştır. Kongre'de aynı zamanda, milli mücadelenin esas programı da hazırlanmıştır.

Kongre kararlarıyla, Türk milletinin vatanına, bağımsızlığına ve egemenliğine her şart altında sahip çıkacağı güçlü şekilde dünyaya ilan edilmiştir.

Erzurum’da  kabul edilen ilkeler, tüm vatandaşlarımızın üzerinde birleştiği milli bir mutabakatı ortaya koymaktadır.

Erzurum Kongresi’nde de vurgulanan milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih sahnesindeki yerini almasının ve emin adımlarla hedeflerine yürümesinin yolunu açmıştır.

Erzurum Kongresi'nin yıldönümünde, başta Büyük Atatürk olmak üzere, Kongre üyelerini, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle  anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.“

Yazdır Paylaş Yukarı