Dünya Çevre Günü

05.06.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya Çevre Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır.

“Sağlıklı, yaşanabilir, yeşil, daha güzel bir dünya için üzerinde durulması gereken en öncelikli konulardan biri de çevredir.

Gerekli önlemler alınmazsa, başta iklim değişikliği olmak üzere, çok ciddi küresel çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit edecektir.

Dünya sınırsız ve ölçüsüz tüketime dayanan bir ekonomik büyüme yerine çevre değerleri ile kalkınmayı dengeleyen sürdürülebilirlik ilkesini  hayata geçirebilmelidir.

Küresel çevre tehditlerine karşı koymak tüm dünyanın sorumluluğudur. Ülkelerin kendi halklarını değil, tüm dünya insanlarını ve onların haklarını düşünerek hareket etmesi bir zorunluluk durumuna gelmiştir.

Bu nedenle uluslararası işbirliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Özellikle gelişmiş ülkelerin, en az gelişmiş ülkelere çevre sorunlarının çözümü konusunda destek vermesi  de önemli bir gerekliliktir.

Kyoto Protokolü'ne ve diğer uluslararası sözleşmelere taraf olan Türkiye her zaman olduğu gibi çevre sorunlarının çözümü konusunda aktif rol oynamaya devam edecek, uluslararası sorumluluklarını yerine getirecektir.

Ülkemizde son yıllarda sivil toplum örgütlerinin çalışmaları, medyamızın çevre konusundaki duyarlılığı, çocuklarımızda önemli bir çevre bilincinin oluşmaya başlaması, bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır.

Çevre sorunları konusunda yapılan çalışmaları desteklemeye, yakından takip etmeye ve himayeme almaya devam edeceğim.

Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

 

Yazdır Paylaş Yukarı