Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıl Dönümü

01.06.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'a bir mesaj göndermiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:

“Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümünde tebriklerimi iletiyorum.

Silahlı Kuvvetlerimizin temel unsurlarından biri olan Türk Hava Kuvvetleri, köklü tarihi, caydırıcı vasfı, imkan ve kabiliyeti, ulusal ve uluslararası görevlerdeki başarılarıyla milletimize gurur vermektedir.

Yüzüncü kuruluş yılını coşkuyla kutlayan Türk Hava Kuvvetleri, bugün, ulaştığı yüksek seviye ile dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri konumunda bulunmanın kıvancını da duymaktadır.

Büyük Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” direktifi doğrultusunda, havacılık ve uzay alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türk Hava Kuvvetleri, kendini daima yenileyerek, çağıyla yarışını devam ettirmektedir.  

Türk Hava Kuvvetleri’nin nitelikli personeli, etkin, modern ve güçlü yapısı ile “dünyanın önde gelen hava, uzay ve bilgi güçlerinden biri olma” amacını gerçekleştireceğine inancım tamdır.

Türk Hava Kuvvetleri'nin yüzüncü kuruluş yıl dönümünde; kutsal görevleri sırasında şehit olan kahraman havacılarımızı saygı ve rahmetle anıyor, size ve Hava Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı