Türkmenistan Ziyareti

28.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye ile Türkmenistan Cumhurbaşkanları arasında düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan üst düzey temaslar çerçevesinde 30 Mayıs 2011 tarihinde bu ülkeye günübirlik çalışma ziyaretinde bulunacaklardır.

Bu ziyaret vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanları Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı şehrinde biraraya geleceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk firmalarının büyük çaplı altyapı projeleri üstlendikleri Avaza Serbest Turizm Bölgesi’nde bulunan Türkmenbaşı şehrini 11-12 Kasım 2010 ve 28-29 Kasım 2008 tarihlerinde de ziyaret etmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin gündeminde yeralan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacaktır.

Bu ziyaret ortak dil, inanç, tarih, kültür ve değerleri paylaşan iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi hedefi doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın son dört yılda Türkmenistan’a dördüncü ziyaretleri olacaktır.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov da 2008 yılında resmi ziyaret, 2009 yılında çalışma ziyareti ve geçen yıl iki defa bölgesel zirveler münasebetiyle ülkemizi ziyaret etmiştir. 

Yazdır Paylaş Yukarı