Zanzibar Cumhurbaşkanı Dr. Ali Mohamed Shein'in Türkiye'yi Ziyareti

28.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Zanzibar Cumhurbaşkanı Dr. Ali Mohamed Shein, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, aralarında Bakanların da bulunduğu bir heyet eşliğinde 28 Nisan–2 Mayıs 2011 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Zanzibar, Tanganyika ile birlikte Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’ni oluşturan yarı özerk bir adalar topluluğudur. Bu ziyaret, hem Tanzanya ile ikili ilişkilerimize, hem de halkının % 99’u Müslüman olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri tarihi ilişkilerimiz bulunan Zanzibar ile işbirliğine verdiğimiz önemin bir göstergesini teşkil edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2009’da Tanzanya’ya, Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete’nin ise 2010 yılında Türkiye’ye gerçekleştirdikleri, bu seviyede birer ilk olma özelliği taşıyan tarihi ziyaretlerle Türkiye-Tanzanya ilişkilerinde yakalanan ivme ve en üst düzeydeki temaslarda oluşturulan bu süreklilik, Zanzibar Cumhurbaşkanı Shein’in ziyaretiyle daha da pekişecektir.

Sözkonusu ziyaret, başta ekonomi ve turizm alanındaki işbirliğimiz olmak üzere, ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarıyla güçlendirilmesi ve ilave işbirliği alanlarının değerlendirilmesi imkanını sağlayacaktır.

Türkiye’nin Afrika ile sahip olduğu stratejik ortaklık ilişkileri çerçevesinde, özellikle Sahra’nın Güneyindeki Afrika ülkeleriyle ikili seviyede yürüttüğümüz karşılıklı ziyaretlerde son dönemde kaydadeğer bir artış yaşanmıştır.

Konuk Cumhurbaşkanı Shein, Ankara’da gerçekleştireceği resmi görüşmelerin ardından, 30 Nisan’da Antalya’ya geçerek iki ülke arasında turizm alanında yapılabilecek işbirliğine ilişkin temaslarda bulunacak ve 1 Mayıs günü İstanbul’da iş çevreleriyle biraraya gelecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı