Avusturya Ziyareti

21.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Avusturya Cumhurbaşkanı Sayın Heinz Fischer’in davetine icabetle, 2 - 4 Mayıs 2011 tarihlerinde Avusturya’ya resmi bir ziyarette bulunacaklardır.

Yaklaşık 13 yıl aradan sonra Türkiye’den Avusturya’ya Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak olan bu ilk ziyaret, aynı zamanda Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer’in 2008 yılında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi niteliğini taşımaktadır. 

Sayın Cumhurbaşkanımız, Viyana’daki resmi görüşmelerinde Avusturya ile ikili ilişkilerimiz ve işbirliğimiz ile AB üyelik sürecimizi ele almanın yanısıra, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunacaklardır.                      

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri sırasında ayrıca, öndegelen Avusturyalı firmaların üst düzey yöneticileriyle biraraya gelecekler ve Avusturya Cumhurbaşkanı ile birlikte Türkiye-Avusturya İş Forumu’na iştirak edeceklerdir. Bu vesileyle, Türkiye-Avusturya Karma Ekonomik Komisyon toplantısı da düzenlenecektir.

Viyana’daki programlarını tamamladıktan sonra temas ve incelemelerine Salzburg’da devam edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Viyana’da olduğu gibi, Salzburg’da da Türk toplumunun temsilcileriyle biraraya geleceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Avusturya devlet televizyonuna (ORF) mülakat vereceklerdir.

Türkiye ile Avusturya arasında köklü tarihi ilişkiler bulunmaktadır.  Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri,  bu köklü ve geniş kapsamlı ilişkilerin daha ileriye taşınması yönünde her iki tarafta da mevcut güçlü siyasi iradeyi pekiştirecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı