Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü

10.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa B. Demirer’e gönderdikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“166. kuruluş yıldönümünü büyük bir gururla kutlayan Türk Polis Teşkilatı’nın tüm mensuplarına tebriklerimi iletiyorum.

Türk Polis Teşkilatı, ülkede emniyet ve asayişin sürekli olarak sağlanması, kamu düzeninin temini, hukukun uygulanması, insan haklarının korunması konusunda takdirle karşıladığımız bir gayretin içindedir.  

Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana, köklü birikimi, tecrübesi ve fedakar mensuplarıyla halkımızın huzuru, refahı ve mutluluğu için gece-gündüz demeden çalışmaktadır. Bugün bu özverili çalışmalar sayesinde Türkiye, huzurlu ve güvenli bir ülkedir.

Demokratik toplumlarda devletin görevi, vatandaşlarının huzur ve güvenliğini sağlamak, temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmektir. Bu anlayışla hizmetlerini sürdüren Türk Polis Teşkilatı, görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirmektedir.

Uygulamalarında toplumun beklentilerini dikkate alan Emniyet Teşkilatımız, devlet-vatandaş ilişkisinin güçlendirilmesinde de, önemli rol üstlenmektedir.

Polisimizin terörle mücadelenin yanı sıra, suç ve suçlularla mücadelede  ve olayların kısa süre aydınlatılmasında elde ettiği üstün başarıda, halkımızın Türk Polis Teşkilatı’na duyduğu güvenin ve verdiği desteğin büyük payı bulunmaktadır.

Güvenlik alanındaki yeni yaklaşımları ve teknolojik ilerlemeleri yakından takip eden, çağın değişimlerine ayak uyduran, insan kaynaklarının gelişimine ve özellikle eğitime büyük önem veren Türk Polis Teşkilatı’nın, hizmet kalitesini sürekli yükseltme arayışı içinde olmasını memnuniyetle karşılıyorum.

Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, çağdaş demokratik değerlere bağlılığı, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşul altında gözeterek, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğine inanıyorum.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, büyük bir özveriyle ve hizmet aşkıyla çalışan bütün polislerimize şükranlarımı sunuyor, başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı