Endonezya Ziyareti

02.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Susilo Bambang Yudhoyono’nun davetine icabetle, 3-6 Nisan 2011 tarihlerinde Endonezya’ya resmi bir ziyarette bulunacaklardır.

16 yıl aradan sonra Türkiye’den Endonezya’ya Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak bu ilk ziyarette Sayın Cumhurbaşkanımıza Devlet Bakanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Aydın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehdi Eker, milletvekilleri, işadamları ve akademisyenler ile resmi zevat ve medya mensuplarından oluşan üst düzeyli bir heyet refakat edecektir.  

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri çerçevesinde Endonezyalı meslektaşı ile yapacakları görüşmede ikili ilişkilerimiz ve işbirliği imkânlarını tüm veçheleriyle ele alacaklar, ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklardır.  

Cakarta’da Türkiye ve Endonezya arasında ekonomik işbirliği imkânlarının değerlendirileceği İş Forumu toplantısına katılacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Endonezya Üniversitesi’nde Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki son gelişmeleri değerlendirecekleri bir konferans da vereceklerdir.   

Ziyaret vesilesiyle, Türkiye-Endonezya ilişkilerinin stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmesini teminen iki ülke arasındaki ahdi zemininin güçlendirilmesine yönelik çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanması öngörülmektedir.  

G-20, D-8 ve İKÖ’de beraberce yeraldığımız Endonezya ile ikili ilişkilerimiz son yıllarda önemli bir ivme kazanmıştır. İki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşınması yönünde iki tarafta da en üst düzeyde güçlü bir siyasi irade ve kararlılık mevcuttur. 

Yazdır Paylaş Yukarı