Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen'in Türkiye'yi Ziyareti

28.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Finlandiya Cumhurbaşkanı Ekselansları Tarja Halonen, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle 29-30 Mart 2011 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Cumhurbaşkanı Halonen’in ziyareti, Finlandiya’dan Türkiye’ye 12 yıl aradan sonra Devlet Başkanı seviyesinde yapılan ilk ziyaret olacaktır. Bu ziyaret, aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın Finlandiya ziyaretlerinin iadesi niteliğini taşımaktadır.

Bilindiği üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız, 7-9 Ekim 2008 tarihlerinde Türkiye’den Finlandiya’ya 31 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyareti gerçekleştirmişlerdi.

Misafir Cumhurbaşkanı, 29 Mart Salı günü Ankara’da başlayacağı resmi görüşmeleri müteakiben, temas ve incelemelerine 30 Mart Çarşamba günü Şanlıurfa’da devam edecektir.

Finlandiya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti vesilesiyle ikili ilişkilerimiz ve işbirliğimiz ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunulacaktır.

1999 yılındaki Dönem Başkanlığı sırasında ülkemizin AB üyeliğine adaylık statüsünün verildiği Finlandiya, katılım sürecimizin en güçlü destekçilerindendir. Cumhurbaşkanı Halonen’in ziyareti, Türkiye-AB ilişkilerinin de kapsamlı biçimde ele alınmasına imkan sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı