Dünya Tiyatro Günü

27.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya Tiyatro Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Bir ülkenin en büyük zenginliği, kültür, sanat ve bilim alanındaki faaliyetleri, ortaya koyduğu ürünler ve sanatçılarına verdiği değerdir.

Türkiye bugün, her bakımdan itibarı artan ve takdir edilen, sadece ekonomisi, demokrasisi ve dış politikasıyla değil, kültür, sanat ve bilim alanlarındaki faaliyetleriyle de, yükselen bir ülkedir.

Kültür ve sanat hayatımızdaki canlılık, özgürlük ortamı ve adını dünyanın dört bir yanında duyuran sanatçılarımız en büyük gururumuzdur.

Diğer tüm sanat disiplinleri gibi tiyatro da, insanı insanla buluşturan, hoşgörüyü önplanda tutan, insanlar, toplumlar ve kültürler arası barış köprüsü kuran etkili bir iletişim aracıdır.

Tiyatro, düşünen, sorgulayan, sorunlara ve gelişmelere duyarlı bireyler yetiştirmenin önemli unsurlarından biridir. Toplumun aynası olma işlevi gören tiyatro, insanın kendisini  tanımasına, farklılıklara rağmen bireylerin birbirini anlamasına, doğruya, iyiye ve güzele ulaşmasına imkan verir.

Çocuklarımız ve gençlerimizin tiyatroyla buluşturulması, sanatın eğitim sistemimizin ayrılmaz bir unsuru haline gelmesi, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi ve dolayısıyla huzurlu bir toplumsal hayat için büyük önem taşımaktadır.

Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğumu, onları desteklediğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Türk tiyatrosunun gelişmesi, toplumun sanat kültürünün ve estetik duyarlılığının artması için çaba gösteren tüm sanatçılarımızı tebrik ediyor, ebediyete intikal eden sanatçılarımızı rahmetle anıyorum.

Bütün tiyatrocularımızın ve tiyatroya emeği geçenlerin Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı