Gana ve Gabon Ziyaretleri

22.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, 23–26 Mart 2011 tarihleri arasında Gana ve Gabon’a resmi ziyaretler gerçekleştireceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 23–24 Mart 2011 tarihlerindeki Gana ziyaretleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Sayın John Evans Atta Mills ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde bulunacaklar, ayrıca, Akra Büyükelçiliğimiz hizmet binasının resmi açılışını yapacaklardır.

Gana ve Gabon’a ilk kez Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak bu ziyaretler, tarihi önem taşımaktadır. Ziyaretler, Afrika’nın iki önemli ülkesiyle siyasi ve ekonomik ilişkilerimize ivme kazandırılması ve yeni işbirliği alanları oluşturulmasının yanısıra, çeşitli bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacaktır.

Ziyaretler vesilesiyle imzalanması öngörülen anlaşmalar sayesinde, Gana ve Gabon ile ikili ilişkilerimizin hukuki altyapısının oluşturulması yönünde önemli adımlar da atılacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 24 Mart 2011 Perşembe akşamı Gabon’a geçerek, 25 Mart 2011 Cuma günü Cumhurbaşkanı Sayın Ali Bongo Ondimba ile başbaşa ve heyetlerararası görüşmelerde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Gana ve Gabon’da düzenlenecek İş Forumlarına hitap edeceklerdir.

Sözkonusu ziyaretler, Afrika’ya açılım politikamız çerçevesinde Kıta ülkeleri ile ilişkilerimizin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yönündeki irademizin yeni bir tezahürünü oluşturmaktadır.

Yazdır Paylaş Yukarı