Hırvatistan Cumhurbaşkanı Ivo Josipovic'in Türkiye Ziyareti

11.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Sayın Ivo Josipovic, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 13–15 Mart 2011 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Bu ziyaret, 2010 yılı Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Sayın Josipovic’in Türkiye’ye yapacağı ilk resmi ziyaret ve Hırvatistan’dan ülkemize bu seviyede altı yıl aradan sonra yapılan ilk ziyaret olacaktır. Sayın Josipovic’in ziyareti, Sayın Cumhurbaşkanımızın Haziran 2008’de Hırvatistan’a yaptıkları ziyaretin iadesi niteliğini de taşımaktadır.

Konuk Cumhurbaşkanı, 14 Mart Pazartesi günü Ankara’da başlayacağı resmi görüşmelerin ardından, temas ve incelemelerine 15 Mart Salı günü İstanbul’da devam edecektir.

Cumhurbaşkanı Josipovic’in ülkemizi ziyareti, NATO müttefikimiz Hırvatistan ile giderek çeşitlenen işbirliğimizin ve kaydadeğer gelişme gösteren ikili ilişkilerimizin yanısıra, bölgesel ve uluslararası konuların en üst seviyede değerlendirilmesine ve ilave işbirliği fırsatlarının ele alınmasına imkan sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanı Ivo Josipovic’in, Bosna-Hersek’te Hükümet kurma çalışmalarının ivme kazandığı bir dönemde yapılacak olan ziyareti, ülkemizin Balkanlarda barış, istikrar ve refahın pekiştirilmesine atfettiği önemin ve bölge ülkelerinin Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmelerine sağladığı desteğin bir kez daha vurgulanmasına da vesile teşkil edecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı