Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç'in Türkiye Ziyareti

28.02.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine, 1–3 Mart 2011 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Sözkonusu ziyaret, 2006 yılında bağımsızlığını kazanmasından bu yana Karadağ’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seviyesinde düzenlenecek ilk resmi ziyaret olması sebebiyle ayrı bir önem arzetmektedir. Cumhurbaşkanı Vujanoviç’in ziyareti, aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın Aralık 2009’da Karadağ’a vaki ziyaretlerini iade mahiyeti de taşımaktadır.

23 Haziran 2010 tarihinde İstanbul’da yapılan Zirve toplantısında Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci Dönem Başkanlığı’nı ülkemizden devralan Karadağ, bölgesel barış, istikrar ve işbirliğine yönelik katkılarının yanısıra, çok etnili ve çok kültürlü toplumsal yapısıyla bölgede örnek nitelikte bir ülke konumundadır.

Cumhurbaşkanı Vujanoviç’in ülkemizi ziyareti, Karadağ ile hızla gelişen ikili ilişkilerimiz ile bölgesel ve uluslararası meselelerin en üst düzeyde değerlendirilmesine ve ilave işbirliği fırsatlarının gözden geçirilmesine imkan tanıyacaktır.

Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanoviç’in bu ziyareti, Türkiye'nin Balkanlarda barış, istikrar ve refahın pekiştirilmesine atfettiği önemin ve bölge ülkelerinin Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmelerine sağladığı desteğin bir kez daha teyit edilmesine de vesile teşkil edecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı