İran Ziyareti

12.02.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Mahmud Ahmedinejad’ın davetine icabetle, 13-16 Şubat 2011 tarihlerinde İran’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. Bu ziyaret, dokuz yıl aradan sonra Türkiye’den İran’a Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon Eşbaşkanı Sayın Cevdet Yılmaz, milletvekilleri, sınır illerinin valileri, işadamları, akademisyenler ile resmi zevat ve medya mensuplarından oluşan bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri çerçevesinde en üst düzeydeki İranlı makamlarla yapacakları görüşmelere ilaveten, halen Dönem Başkanlığını yürütmekte oldukları, Sekretaryası Tahran’da bulunan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (ECO) Genel Sekreteri Yahya Maroofi ve yine Tahran’da yerleşik İslam Konferansı Örgütü Parlamentolararası Birliği’nin (İKÖPAB) Genel Sekreteri Mahmud Erol Kılıç’ı kabul edeceklerdir.

Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile birlikte Türkiye-İran İş Konseyi toplantısına da katılacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Tahran’daki temaslarının ardından incelemelerde bulunmak üzere İsfahan ve Tebriz’e geçeceklerdir.

Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, İran ile ilişkilerimiz tüm veçheleri ile ele alınacak ve iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konular bütün boyutlarıyla değerlendirilecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı