Strazburg'u Ziyaret

22.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Strazburg'ta gerçekleştirilecek 2011 Genel Kurulu'nun Kış Oturumu'na konuk Devlet Başkanı sıfatıyla katılmak ve 25 Ocak günü Genel Kurul'a hitap etmek üzere 24-26 Ocak 2011 tarihlerinde Strazburg'a bir çalışma ziyareti gerçekleştireceklerdir.

Genel Kurul'a hitapları sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın parlamenterlerin sorularını yanıtlamaları öngörülmektedir.

1949 yılında kuruluşundan bu yana, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini koruma ve güçlendirmeyi hedefleyen Avrupa Konseyi, Avrupa kimliğinin oluşmasına önemli katkılarda bulunmuştur.

 Avrupa Konseyi'nin danışma organı statüsüne sahip, Avrupa coğrafyasını en geniş şekliyle temsil eden demokrasi platformu özelliği taşıyan AKPM Genel Kurulu'na hitapları öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AKPM Başkanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşmeleri öngörülmektedir.

 Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, "1949-2010 Yıllarında Avrupa Konseyi'nde Türkiye" başlıklı fotoğraf sergisinin AKPM'de açılışını yapacaklar; vatandaşlarımız ve bölgedeki Türk dernek temsilcileri ile bir araya geleceklerdir.

 Türkiye'nin 11 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'na denk gelen AKPM Genel Kurulu'na Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımları, Avrupa Konseyi'nin Avrupa mimarisindeki konumunun güçlendirilmesine ve demokratik istikrara daha etkin katkı verir hale gelmesine yönelik desteğimizin en üst düzeyde teyidine vesile teşkil edecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı