Arjantin Cumhurbaşkanı Kirchner'in Ülkemizi Ziyareti

18.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak 19-21 Ocak 2011 tarihleri arasında beraberinde üç Bakan, iki Eyalet Valisi ve kalabalık bir işadamı heyetiyle ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Türkiye ve Arjantin'in diplomatik ilişkiler tesis etmelerinin 100. Yıldönümü'nün idrak edildiği 2010 yılının hemen ertesinde gerçekleşecek olan söz konusu ziyaret, 19 yıl aradan sonra Arjantin'den ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşımaktadır.

Konuk Cumhurbaşkanı, 20 Ocak Perşembe günü Ankara'daki resmi temasları çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızla baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecektir. Söz konusu görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, Türkiye'nin Latin Amerika'ya açılım stratejisi kapsamında bölge ülkeleri ve örgütleriyle geliştirdiği münasebetler ve güncel uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

Cumhurbaşkanı Kirchner'in ülkemizi ziyareti, Türkiye ve Arjantin'in G-20 gibi uluslararası platformlar ile Medeniyetler İttifakı ve Gelişme Yolundaki Ülkelerin Sorunları gibi konulardaki işbirliği imkanlarının ele alınması bakımından da olumlu bir katkı sağlayacaktır.      

Konuk Cumhurbaşkanı'nın bu ziyareti vesilesiyle iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması da öngörülmektedir.

Cumhurbaşkanı Kirchner ülkemizi ziyareti kapsamında 21 Ocak 2011 tarihinde DEİK tarafından İstanbul'da düzenlenecek İş Forumu'nda Türk iş çevreleriyle ve öndegelen yatırımcılarla biraraya gelecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı