I. İnönü Zaferi

09.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, I. İnönü Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"İstiklal Savaşı, milletimizin Büyük Atatürk önderliğinde yürüttüğü, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle nihai zafere ulaşan çetin bir süreçtir.

I. İnönü Zaferi de bu sürecin çok kritik aşamasında kazanılarak, kurtuluş ümitlerini güçlendirmiş, milletimizin her koşulda vatana sahip çıkma iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Batı Cephesi'nde elde edilen bu ilk başarı ordumuzun gücünü de gözler önüne sermiştir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşama kararlılığından asla taviz vermeyen milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda donanım ve imkan bakımından kendinden kat kat güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadeleyle dünyanın hayranlığını kazanmıştır.

Bu günlere kolay gelinmemiştir. Böyle anlamlı yıldönümlerini aziz vatanımızı nasıl kurtardığımızı, yanmış yıkılmış bir ülkeden bu günlere nasıl geldiğimizi hatırlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için fırsat saymalıyız.

Bizlere bu vatanı emanet eden atalarımıza karşı en büyük görevimiz aynı şuurla ülkemize sahip çıkmak ve geleceğe daha güçlü bir Türkiye taşımak için var gücümüzle çalışmaktır.

I. İnönü Zaferi'nin yıldönümünde Büyük Atatürk'ü, Batı Cephesi komutanı İsmet İnönü'yü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla ve rahmetle yad ediyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı