Yemen Cumhuriyeti’ni Ziyaret

07.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh’in davetlisi olarak 10-11 Ocak 2011 tarihlerinde Yemen Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyarette bulunacaklardır. Bu ziyaret, Türkiye’den Yemen’e Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması bakımından tarihi önem taşımaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ, milletvekilleri, akademisyenler ile resmi zevat, medya mensupları ve iş dünyamızın seçkin temsilcilerinden oluşan üst düzey bir heyet refakat edecektir.

 Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh ile görüşecekler, Başbakan Ali Mohammad Mujawar ve Dışişleri Bakanı Dr. Abubakr Al Qırbi’yi kabul edecekler ve Sana’da düzenlenecek Türkiye-Yemen İş Forumu'na hitap edeceklerdir. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve uluslararası platformlarda işbirliğinin yanısıra, Türkiye ve Yemen’i ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacaktır.

 Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Yemen’de şehit düşen Türk askerleri anısına Sana’da inşa edilen Türk Şehitliği’nin ve Türkiye tarafından tefrişi yapılan Türk-Yemen Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışını yapacaklardır.

 Ziyaret sırasında Türkiye ile Yemen arasında çeşitli anlaşmaların da imzalanması öngörülmektedir.

 Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri, Türkiye ile Yemen arasında köklü dostluk ve kardeşlik bağlarına dayanan ilişkilerin tüm boyutlarıyla en üst seviyede ele alınmasına ve başta ekonomi, ticaret, karşılıklı yatırımlar ve savunma sanayii olmak üzere, birçok alandaki işbirliği imkânlarının tüm veçheleriyle değerlendirilmesine vesile olacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı