Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin Yıl Dönümü

27.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Büyük Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, milletimizin vatan sevgisi, bağımsızlık tutkusu ve Ordumuzun kahramanlığıyla zafere ulaşan Kurtuluş Savaşı'nın en önemli dönüm noktalarından biridir.

27 Aralık 1919’da Atatürk ve beraberindekileri coşku ve sevinçle karşılayan Ankaralılar, Türk milletinin milli mücadeleye inancını, zafer yolundaki azim ve kararlılığını ortaya koymuşlar, milli birliğin en güzel örneğini sergilemişlerdir.

Stratejik konumuyla Kurtuluş Savaşı’nın karagahı olan Ankara, alınan kritik kararlar ışığında savaşın kazanılmasında mühim rol oynamış, Cumhuriyet’in ilanına evsahipliği yapmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olmuştur.

Ankara, bugün modern şehir kimliğiyle dünyanın önemli başkentleri arasındaki yerini alan, Cumhuriyetimizin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seren örnek bir şehirdir.

Ankara’ya gelişinin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yad ediyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı