Kubilay'ın Şehit Edilişinin Yıl Dönümü

22.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kubilay'ın şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"87. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladığımız Türkiye  Cumhuriyeti, Büyük Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda ilerlemesini sürdürmektedir.

Türkiye bugünlere şüphesiz kolay gelmemiştir. Milletimiz bu süreçte zor şartlarla karşılaşmış, çetin imtihanlardan geçmiş, tüm sorunlarını birlik ve beraberlik içinde, akıl ve sağduyusunu koruyarak aşmasını bilmiştir.

Aziz milletimiz, 23 Aralık 1930 tarihinde Menemen'de başgösteren ve daima üzüntüyle hatırlanan menfur hadise karşısında da, aynı kararlılığı sergilemiştir.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Cumhuriyetimizi var eden değerler, milletimizin değerleridir. Cumhuriyet'in kuruluşuyla ortaya konulan idealler, hepimizin gerçekleşmesi için özveriyle çalıştığı ideallerdir.

Bugün toplumun tüm kesimlerine düşen sorumluluk, tarihte yaşananlardan ders çıkararak geleceğe bakmak, ülkemizi yarınlara en güçlü şekilde taşımaktır.

Toplumumuzun dinamizmi, milletimizin tarihi tecrübesi, sağduyusu ve özgüveni sayesinde geçmişten günümüze gurur verici bir seviyeye ulaşan Türkiye'nin, daha demokratik, modern ve müreffeh bir ülke olarak daima yükseleceğine inancım tamdır.

Asteğmen Kubilay'ı, şehit edilişinin 80. yıldönümünde, tüm şehitlerimizle birlikte saygı ve şükranla anıyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı