Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü

17.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'a gönderdikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"737. Vuslat Yıldönümünde, büyük Türk-İslam mutasavvıf, şair ve düşünürü Hz. Mevlana'nın aziz hatırasını saygıyla yadediyoruz.

Mevlana Celaleddin-i Rumi, dili, dini, ırkı, inancı ne olursa olsun herkesi kucaklayan felsefesi ve hoşgörüye dayanan düşüncesiyle önemli mesajlar vermiştir.

Bu yönüyle Mevlana'nın mesajları sadece İslam dünyasına değil tüm dünyaya ulaşmış, kitleleri derinden etkilemiştir. Onun ölümsüz eseri Mesnevi'nin birçok dile çevrilmesi ve dünyanın dört bir yanında okunması da, bunun en müşahhas göstergelerindendir.

Mevlana, insanı ve sevgiyi temel alan, bilgi ile gönül dünyasını bütünleştiren, farklılıkları kaynaştıran yaklaşımıyla barışı, kardeşliği tesis eden bir düşüncenin temellerini atmıştır.

Şiddetin, ayrılıkların yaşandığı bir dünyada Mevlana gibi manevi önderlerin yapıcı, birleştirici ve insanlar arasında köprüler kuran mesajlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz.

Bugün barış özlemini çeken dünyamızın Mevlana'nın tüm insanlığı kucaklayan mesajlarına her zamankinden çok ihtiyacı bulunmaktadır.

Her yıl farklı ülke ve kültürden çok sayıda insanı buluşturan ve kaynaştıran anma törenlerinin bu bakımdan büyük bir misyonu bulunduğuna inanıyorum.

Bizler, Mevlana gibi bir değere sahip olmanın önemini bilerek çocuklarımızın ve gençlerimizin onun güzel hasletlerini öğrenmeleri, engin düşünce ve gönül dünyasını daha iyi anlayabilmeleri ve bunu tüm insanlığa anlatabilmeleri için gayretlerimizi sürdürmeliyiz.

737. Vuslat Yıldönümünde Mevlana'yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, törenlere katılanlara selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı