Hanuka Bayramı

01.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı vesilesiyle yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Yüzyıllar boyunca aynı topraklarda, saygı ve hoşgörü temelinde, köklü kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde birarada yaşadığımız, aynı sevinç, keder ve ümitleri paylaştığımız Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını gönülden tebrik ediyorum.

Tüm vatandaşlarımız, kökenleri ve inançları ne olursa olsun, milletimizin ayrılmaz birer parçası, Cumhuriyetimizin eşit oranda sahipleridir.

Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de hiçbir zaman birer husumet sebebine dönüştürülmesine izin vermeyeceğimiz farklılıklarımız, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren en müstesna zenginliğimizi teşkil etmektedir.

Karşılıklı saygı ve sevgi temelinde yükselen sözkonusu zenginlik, aynı zamanda ülkemizin parlak geleceğinin teminatlarından biridir. Geçen ay Hatay Havrası’na yaptığım ziyaret bunu bir kez daha yerinde teyit etmeme vesile olduğu için büyük memnuniyet duyuyorum.

Bu anlayışla, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını bir kez daha kutluyor, esenlik ve mutluluklar diliyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı