İsviçre Ziyareti

24.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Sayın Cumhurbaşkanımız, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Doris Leuthard’ın davetine icabetle, 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde İsviçre’ye bir devlet ziyareti gerçekleştireceklerdir. Bu ziyaret, Türkiye’den İsviçre’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması bakımından tarihi önem taşımaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay,  Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, milletvekilleri, akademisyenler ile resmi zevat ve medya mensuplarından oluşan üst düzey bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri çerçevesinde Konfederasyon Başkanı Doris Leuthard ile görüşecekler, Kantonlar Meclisi Başkanı Forster-Vannini’yi kabul edecekler ve Federal Konsey (Bakanlar Kurulu) üyeleriyle temaslarda bulunacaklardır. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve uluslararası platformlarda işbirliğinin yanısıra, Türkiye ve İsviçre’yi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacaktır.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı, Federal Konsey üyeleri ve resmi heyetlere hitaben İsviçre Ulusal Meclisi’nde bir konuşma yapacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri sırasında Zürih’te Türkiye ve İsviçre arasında ekonomik işbirliği imkânlarının değerlendirileceği üst düzey bir toplantıya katılacaklar ve “çevreyle uyumlu teknolojiler” konusunda çalışmalar yürüten “Cleantech Forumu”nun resmi açılışını Konfederasyon Başkanı Sayın Leuthard ile birlikte gerçekleştireceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, İsviçre’de ayrıca Türk toplumu temsilcileriyle de biraraya geleceklerdir.

İsviçre ile ikili ilişkilerimiz son yıllarda önemli bir ivme kazanmıştır. İki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşınması yönünde iki tarafta da güçlü bir irade ve kararlılık mevcuttur. 

Yazdır Paylaş Yukarı