KKTC'nin Kuruluş Yıl Dönümü

15.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 27. yıl dönümü nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla gönderdikleri mesajın metni aşağıda sunulmaktadır:

"Sayın Cumhurbaşkanı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 27. yıldönümü münasebetiyle Zat-ı Devletlerini ve şahsınızda tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimi içtenlikle kutlarım.

Kıbrıs Türkü’nün yarım yüzyılı aşan bir süredir vermekte olduğu siyasi eşitlik ve özgürlük mücadelesi, Türk Milletinin her ferdi gibi benim için de daima bir gurur ve heyecan kaynağı olmuştur. Bu varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, insan haklarına saygılı, demokratik hukuk devleti kimliğiyle her geçen gün daha da ileriye gitmesi Türk Milleti için bir mutluluk vesilesidir.

Kıbrıs’ta adil ve kalıcı çözüme ancak tarafların karşılıklı mutabakatıyla ulaşılabileceğine inanan Türkiye, anavatan ve garantör olarak, tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilinciyle BM Genel Sekreteri’nin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde Ada’da iki kurucu devlete dayalı yeni bir federal ortaklık kurulmasına yönelik kapsamlı müzakere sürecine ve Kıbrıs Türk tarafının, Genel Sekreter’in ortaya koyduğu 2010 yılı sonuna kadar çözüme ulaşılması hedefi doğrultusunda sağduyulu liderliğinizde kararlılıkla devam ettirdiği yapıcı ve özverili çabalara tam destek vermekte, karşılıklı irade bulunduğu takdirde bu hedefe ulaşılmasının mümkün olduğu değerlendirmesini paylaşmaktadır.

Doğu Akdeniz’de barış, güvenlik, istikrar ve refahın sağlanmasını amaçlayan ortak bir vizyonla hareket eden Türkiye ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, her türlü engel ve haksızlığı beraberce aşarak aydınlık yarınlara birlikte ulaşacaklarına güvenim tamdır. Anavatan Türkiye ve büyük Türk Milleti her zaman ve her koşulda Kıbrıs Türk halkının yanında olacaktır. Kıbrıs Türkü’nün hür, müreffeh, gururlu ve üretken bir biçimde kendi kaderinin bugün ve gelecekte tartışmasız sahibi olarak yoluna güvenle devam etmesi, en samimi arzumuz ve ortak milli davamızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınızı yeniden kutlar, Kıbrıs Türk halkına huzurlu, sağlıklı ve müreffeh bir gelecek temenni ederim."

 

Yazdır Paylaş Yukarı