Türkmenistan Ziyareti

10.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye ile Türkmenistan arasında düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan üst düzey ziyaretler çerçevesinde, Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov’un davetine icabetle, 11-12 Kasım 2010 tarihlerinde Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı şehrini ziyaret edeceklerdir.

Türkmenistan’ın Avaza Serbest Turizm Bölgesi’nde bulunan Türkmenbaşı şehrini 28-29 Kasım 2008 tarihlerinde de ziyaret etmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımız, resmi görüşmelerin yanısıra, Hazar Denizi kıyısında Türk şirketleri tarafından inşa edilen tesislerde incelemelerde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ile resmi zevat ve medya mensuplarından oluşan üst düzey bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkmenistan’ı ziyaretleri sırasında Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov’la gerçekleştirilecek ikili ve heyetlerarası görüşmelerde, Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin gündeminde yeralan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak ve bütün yönleriyle değerlendirilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkmenistan ziyaretleri sırasında bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız ve işadamlarımızla da biraraya geleceklerdir.

Ortak dil, tarih, kültür ve değerleri paylaşan iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi, iki tarafın da ortak arzusudur. Önümüzdeki dönemde Türkmenistan ile ülkemiz arasındaki ikili, bölgesel ve uluslararası işbirliğinin karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde güçlendirilerek sürdürülmesi hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, iki ülke arasındaki üst düzey temaslarda son yıllarda önemli bir ivme yakalanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, göreve geldikleri tarihten bu yana iki defa Türkmenistan’ı ziyaret etmişler; buna mukabil Devlet Başkanı Sayın Gurbangulu Berdimuhamedov da çeşitli vesilelerle üç kez ülkemizi ziyaret etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkmenistan ziyareti, üst düzey temaslarda yakalanan bu ivmenin yeni bir halkasını teşkil edecektir. 

Yazdır Paylaş Yukarı