Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 72. Yıl Dönümü Dolayısıyla Yayımladıkları Mesaj

09.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 72. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bugün Atatürk'ün aziz hatırasını ortak hislerle yadediyor, aynı zamanda ülkemizi  daha da yüceltme kararlılığımızı güçlü bir sesle ifade ediyoruz.

Atatürk, eşsiz bir komutan ve lider, gerçekçi bir devlet adamı,  büyük bir fikir ve aksiyon insanı olarak, sadece Türk tarihini şekillendirmekle kalmamış, dünya tarihine de damgasını vurmuştur. Barışçı kimliği, tarihi kişiliği, başarıları ve eserleriyle, tüm insanlığın saygı duyduğu bir lider olmuştur.

Büyük Atatürk, olağanüstü şartlara rağmen, üstlendiği tarihi sorumluluğu başarıyla yerine getirmiştir. Türk milletinden aldığı güç ve destekle, vatanın kurtarılmasına öncülük etmiş, halk egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır.

Milletimiz için en doğru hedefi seçen Atatürk, bu sürecin gerektirdiği  reformları, zamanın önünde giden bir anlayışla hayata geçirmiştir.

O'nun önderliğinde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen ilerici hamlelerle Türkiye, büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamıştır.

Şüphesiz, yokluklar içerisindeki bir ülkenin, birlik ve beraberlik içinde yürütülen milli mücadele sonucunda bağımsızlığını ilan etmesi ve tüm yaralarını sararak modern bir Cumhuriyete dönüşmesi hiç de kolay olmamıştır.

87. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin elde ettiği muazzam başarılar, Atatürk'ün bıraktığı eserin büyüklüğünü ortaya koymaktadır.

Ülke ve millet olarak, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileriye bakıyoruz. O'nun dünyaya ilham vermeyi sürdüren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Daha müreffeh bir geleceği inşa etmek için azimle çalışıyoruz. Türkiye'nin yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alması için üstün bir gayret gösteriyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, her zamankinden daha güçlü bir konuma ulaşan devletimiz ve milletimiz, ebediyen refah içerisinde, hür ve bağımsız yaşayacaktır. Ve Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün de vurguladığı gibi, ilelebet payidar kalacaktır.

Bunu sağlayacak imkan ve kaynaklara sahip olduğumuzdan asla şüphe duymuyorum.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı