Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümüve Deniz Kuvvetleri Günü

27.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit'e gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Modernizasyonu, donanımı, harekat kabiliyeti ve ulaştığı kuvvet yapısıyla milletimize kıvanç veren Türk Deniz Kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır.

Her geçen gün gücünü ve bölgesindeki etkinliğini artıran Deniz Kuvvetlerimiz, deniz alaka ve menfaatlerimizi başarıyla korumaktadır.

Ulusal ve uluslararası sorumluluk ve yükümlülüklerini mükemmel bir şekilde yerine getiren Türk Deniz Kuvvetleri, denizlerde bayrağımızı gururla dalgalandırmaktadır.

Türk Donanması, zaferlerle dolu şanlı bir tarihe sahiptir. 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi, donanmamızın kahramanlık ve cesaretle yazdığı bir zafer olarak tarihe geçmiştir.

Deniz Kuvvetlerimizin ulaştığı yüksek seviyeyle, üstlenmiş bulunduğu görevlerini, daima üstün bir vazife anlayışı ve yüksek disiplin içerisinde, başarıyla icra edeceğine inancım tamdır.

Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nde, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet duygularıyla anıyor, size ve şahsınızda Deniz Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı