2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılının Başlaması

19.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

 

"Nitelikli insan kaynağının ülkelerin en büyük zenginliği olduğu, bilgi ve teknoloji üretiminin ilerlemenin itici gücü haline geldiği küreselleşen dünyada, çağın gerekleri doğrultusunda yapılandırılmış, yenilenmeye açık, gelişmeyi teşvik edici kaliteli eğitim programları vazgeçilmez şarttır.

Eğitim, daha müreffeh, daha güçlü, rekabet gücü yüksek ve bilgi çağında söz sahibi bir ülke olabilmenin şüphesiz en önemli anahtarıdır.

Türkiye, yeni nesillerin iyi eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri, toplumda öncü rol oynamaları ve kendilerinden sonraki nesillere örnek bir hayat sürmeleri  için üstün bir gayretin içindedir.

Ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş bir nesil, bugün en büyük kıvancımız, yarınlar için en önemli teminatımızdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana, eğitime ve insana yapılan yatırımın, geleceğe yatırım olduğu anlayışıyla, bu alandaki çalışmalara büyük önem verilmiştir.

Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar, her aşamada  çocuklarımız ve gençlerimizin ruhsal ve fiziksel sağlıklarının ön planda tutulduğu, ezbercilikten uzak, tüm fikirlerin özgürce tartışılabildiği bir eğitim sisteminin benimsenmesi; eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması; düşünebilen, yorumlayabilen, insan haklarına ve insanlara saygılı, özgüvenli, çalışkan, üretken  nesiller yetiştirilmesi, ülkemizin temel önceliğidir.

Bu süreçte bizleri güçlü kılan en önemli unsur, devlet-vatandaş işbirliğidir. Hayırseverlerimizin katkıları ve tüm vatandaşlarımızın desteğiyle bir eğitim seferberliği yürütülmekte, çocuk ve gençlerimize ümit ettikleri geleceği sağlamak yolunda yoğun çaba gösterilmektedir.

Ülkemizin her köşesinde yeni nesillerin yetiştirilmesinde en büyük görevi üstlenen fedakar öğretmenlerimiz, sorumluluklarının bilinciyle tüm sorunların üstesinden gelerek kutsal mesleklerini yapmaktadırlar. Bu mesleğe gönül vermiş, yeni nesillere yol gösteren, milletimizin gönlünde özel yeri bulunan tüm öğretmenlerimize milletim ve Devletim adına şükranlarımı sunuyorum.

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı başlarken, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, bu eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini diliyor, selamlarını ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı