Gaziler Günü

19.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziler Günü mesajı aşağıda sunulmaktadır:

"Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, makamların en yücesidir. Milletçe, vatanını canından aziz bilen şehitlerimizle ve gazilerimizle gurur duyuyoruz.

Büyük bir fedakarlık ve feragat timsali olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde daima çok özel bir yere sahip olmuştur.

Gazilerimiz, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru, güvenliği ve esenliği için canları pahasına görev yaparak, gazilik mertebesine ulaşmışlardır.

Bu ülke için, bu güzel vatan için varlığını seve seve feda etmekten kaçınmayan gazilerimiz, emsalsiz hizmetleriyle milletimizin takdirini ve saygısını kazanmıştır.

Sakarya Zaferi'nden kısa süre sonra TBMM'nin, Mustafa Kemal Atatürk'e, Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi'ni vermesi, milletimizin bu duygularını, en güzel şekilde ifade etmektedir.

Devletimiz gazilerimize en iyi imkanların sunulması, dile getirilen sorunların çözüme kavuşturulması için yoğun gayret göstermektedir. Her şeyin en iyisini hak eden gazilerimizin layık oldukları hayat şartlarına kavuşturulmaları konusu üzerinde duyarlılıkla durulmaktadır.

Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirası ve emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkacağımızı ve ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşıyacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı