729. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri

19.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 729. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'a gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"729. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne davetiniz için teşekkür ediyorum.

Komutasındaki Kayı boyunu Söğüt'e yerleştirererk, altı yüzyıl hüküm sürecek bir cihan devletinin kurulmasına vesile olan Ertuğrul Gazi, kahramanlığı, bilgeliği ve ileri görüşlülüğüyle kendinden sonraki devlet adamlarına örnek olmuştur.

Osman Gazi, babasının ilkelerini, fikirlerini ve adaletli yönetim anlayışını benimseyerek, dünya tarihine ve kültürüne damgasını vuran Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerini atmıştır.

Bulunduğumuz topraklarda, yüzyıllar boyunca farklı inançların, dillerin, köken ve kültürlerin hoşgörü ve barış içinde birarada yaşamasını mümkün kılan idare düzeninin benimsemesinde, Söğüt’te şekillenen kuruluş ilkelerinin ve felsefesinin önemli payı bulunmaktadır.

Yönetim felsefesinin temeline hoşgörüyü koyan Ertuğrul Gazi ve onun yolundan yürüyen liderlerin, tüm dünya tarafından takdir gören, güçlü Türkiye'nin bugünlere ulaşmasında rolü büyüktür.

Söğüt'e yerleşen küçük bir beyliğin nasıl büyük bir devlete dönüştüğünü anlamak; tarihimizi bilmek ve bizlere köklü bir miras bırakan ecdadımızın düşüncelerini, felsefelerini öğrenmekle mümkündür.

Osmanlı Devleti'nin boy verdiği topraklarda yıllardır düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma Etkinliklerinin bu açıdan önem taşıdığına inanıyor, bu ve benzeri faaliyetlerin genç nesillere birlik ve beraberliğimizi oluşturan temelleri en güzel şekilde anlattığını düşünüyorum.

Milli ve manevi değerlerimizin yaşandığı Ertuğrul Gazi'yi Anma Etkinliklerinin bundan sonra da aynı coşkuyla kutlanması temennisiyle, Ertuğrul Gazi'yi ölümünün yıldönümde saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı