Sakarya Zaferi'nin Yıldönümü Dolayısıyla Yayımladıkları Mesaj

13.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

"Büyük Atatürk önderliğinde yürütülen İstiklal Savaşı'nın her aşaması eşsiz bir direnişe sahne olmuştur.

Aziz milletimiz ve Ordumuz, Meclisimizin kararları doğrultusunda büyük bir kahramanlık, fedakarlık ve cesaret örneği sergileyerek, varoluş mücadelesini emsalsiz  zaferlerle taçlandırmıştır.

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında çok önemli bir dönüm noktası olan Sakarya Zaferi de, milletimizin vatan ve bayrak sevgisiyle, hür ve müstakil yaşama iradesiyle kazandığı bir zafer olarak tarihe yazılmıştır.

Meclisimizin Başkomutanlık yetkisini verdiği Mustafa Kemal Atatürk, üstün askeri dehasıyla, büyük çarpışmaların yaşandığı Sakarya Meydan Muharebesi'ni sevk ve idare ederek, inanılmaz bir zaferin kazanılmasını sağlamıştır.

Dünya, Sakarya Zaferi'yle, milletimizin gücünü görmüş, yokluklar ve sıkıntılar içinde bulunsa dahi, vatanı için neleri yapabileceğine bir kez daha tanıklık etmiştir. Sakarya Zaferi, kurtuluş yolunda Türk milletine moral ve güç vermiş, bağımsızlık umutlarını artırmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi de, Sakarya Zaferi'nden kısa süre sonra, Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanını vererek, milletimizin hislerine en güzel şekilde tercüman olmuştur.

Aziz vatanımız böylesine büyük zorluklarla ve fedakarlıklarla vatan yapılmıştır. Bu anlamlı gün vesilesiyle, ecdadımızın vatanımıza nasıl sahip çıktığının bilincindeki nesiller olarak, güzel ülkemizi yükseltmek, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşımak kararlılığında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim.

Türkiye'nin her alanda koyduğu hedefleri aşarak, dünyanın en müreffeh ülkeleri arasına gireceğine olan inancım tamdır.

Sakarya Zaferi'nin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı