Ramazan Bayramı Mesajı

08.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Vatandaşlarım,

Bir Ramazan Bayramını daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımın bayramını ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bayramlar, kaynaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günlerdir.

Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup, tartışmalar, kavgalar, kısacası bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılırken, tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluşmaktadır.

Toplum hayatında, esasen bu kutsal günlerin bir kez daha hatırlattığı gibi, kavga, öfke, nefret yerine, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi duygularını koyabilmeliyiz.

Onun için bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim. Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için vesile sayalım.

Kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı, görüşlerimiz farklı da olsa düşüncelere, inançlara ve değerlere saygı göstermeyi ve böylelikle toplumsal barışı güçlendirmeyi bir hayat felsefesi olarak benimsemeliyiz. Bunu başardığımız ölçüde birbirimizi kırmadan, incitmeden daha güzel bir geleceğe yürüyebiliriz.

Şunu bir kez daha bütün vatandaşlarıma vurgulamak isterim ki: Bu ülkede yaşayan bütün insanlar, eşittir. Hiç kimse bir diğerinden üstün ve önemli değildir. Hiç kimse düşüncesinden, inancından, kökeninden dolayı bir başkasını dışlayamaz.

Aziz Vatandaşlarım,

Sorunlarımızı karşılıklı anlayışla, uzlaşmayla, birbirimizi dinleyerek, ortak akılla, sağduyu içinde hareket ederek çözebiliriz. Sorunları demokratik yöntemlerle çözmek yerine, görmezden gelmek veya siyasi kaygılarla kullanma eğilimine girmenin yanlış olduğunu bir kez daha açık yüreklilikle sizlere hatırlatmak isterim.

Bu durum maalesef enerjisini heba eden bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkarmaktadır. Diyalog kültürünün geliştirilmesinin, kırıcı sözlerden kaçınılmasının önemini bu vesileyle bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Yapay, anlamsız, faydasız tartışmalarla ve söylemlerle geleceğimizi heba etmemeliyiz.

Değerli Vatandaşlarım,

Bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Ve bu mübarek günlerin, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Allah'tan temenni ediyorum.

 

Yazdır Paylaş Yukarı