Sivas Kongresi'nin Yıldönümü

03.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

"Sivas Kongresi İstiklal Savaşı'nın dönüm noktalarından biridir. Ülkenin kaderine yön veren süreç, Sivas’ta milletin temsilcilerinin katılımıyla milli bir ruha bürünmüştür.

Büyük Atatürk önderliğinde milletimizin inanılmaz desteğiyle yürütülen bağımsızlık mücadelesinde; Amasya Genelgesi'nin yayımlanması,  Erzurum ve Sivas kongrelerinde hayati kararların alınmasıyla, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milli iradenin her şeyin üstünde olduğu güçlü şekilde duyurulmuştur.

Atatürk’ün belirttiği gibi Cumhuriyet’in temelleri Sivas’ta atılmış, tarihimize yön veren milli bir Kongre toplanmıştır. Sivas Kongresi’nin ardından milletimizin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi doğmuştur.

İmkansız gibi görünen ilerlemeler, milletimizin el ele vermesiyle, birlik ve beraberliğinden aldığı güçle sağlanmıştır. Ve bütün dünya görmüştür ki, milletimiz birbirine sarıldığında onu yıkacak hiçbir güç yoktur.

Tarihimizde her zaman olduğu gibi, bugün de, birbirimize kenetlenerek tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Bütün sorunları bu şekilde çözebilir, daha müreffeh bir ülkede hep birlikte, huzur ve güven içinde yaşayabiliriz.

Çok zor şartlar altında, Atatürk'ün liderliğinde, milletimizin büyük cesaret ve fedakarlıklarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, bugün bizim gelecek nesillere karşı en önemli görevimizdir.

Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımızın, tüm demokratik haklardan yararlanarak özgürlüklerini en iyi şekilde yaşayabilmesi için el birliğiyle gayretlerimizi sürdürüyoruz.

Türkiye yükselen demokratik standartları ve ekonomik imkanları ile son yıllarda bölgesinde bir güç ve cazibe merkezine dönüşmektedir. Herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirerek, ülkemizin yoluna kararlılıkla devam etmesine katkıda bulunacağına inancım tamdır.

Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Sivas’ta ve diğer şehirlerde tarihi kararları alan değerli temsilcileri, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı