30 Ağustos Zafer Bayramı

29.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Bugün, tarihimizdeki çok önemli bir kilometre taşı olan 30 Ağustos Zaferinin 88. yıldönümünü hep birlikte, coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Aziz milletimizin ve kahraman Ordumuzun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, güçlü ordulara karşı elde ettiği Büyük Zafer, tarihe altın harflerle işlenmiştir. 30 Ağustos Zaferi, esasen şanlı tarihimizin bir özetidir. Türk milleti bu zaferle adeta küllerinden yeniden doğmuştur.

30 Ağustos Zaferi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yazılmış büyük bir destandır. Atatürk'ün üstün komutanlık ve liderlik  yeteneği, milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusu, Ordumuzun kahramanlığı ve cesareti, bu eşsiz zaferi getirmiştir.

Büyük Zafer ile hür, müstakil ve birarada yaşama kararlılığımızın ebedi anıtı dikilmiş, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olduğu dünyaya ilan edilmiştir. Milletimiz, 30 Ağustos Zaferi'yle birlik ve bütünlüğünü her şart altında koruyacağını bir kez daha göstermiştir.

Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, millet ordu bütünleşmesiyle verilen varoluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, İstiklal Savaşı'nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu da açmıştır.

Büyük Zafer'in ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, geleceğe umutla bakan, sürekli atılım içinde olan; dinamik ekonomisi, gelişen demokrasisi ve ordusuyla çevresine barış ve istikrar yayan; dünya sistemine daima yapıcı katkılar sağlayan;  modern, müreffeh, güçlü bir devlet olarak yükselmektedir.

Milletimiz, ülkemizi  muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, daha çağdaş bir devlete ve daha çağdaş bir demokrasiye sahip olmak konusunda büyük kararlılık içindedir.

Türk milleti, bugünlerini geçmişte kazanılan zaferlere ve verilen mücadelelere borçlu olduğunun bilincindedir. Vatan uğrunda, bayrak uğrunda, bağımsızlık uğrunda ödenen bedelleri hiçbir zaman unutmadan, ecdadımızın yaptığı gibi, güzel ülkemizi yarınlara taşımak için vargücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. İnancım odur ki, Türkiye'nin yolu daima açık, geleceği parlak olacaktır.

Bu vesileyle, dünyanın en güçlü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin fedakarlığıyla daima gurur duyduğumuzu; kahramanlığı, cesareti, disiplini ve başarılarıyla her zaman iftihar ettiğimizi de bir kez daha vurgulamak isterim.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Büyük Zafer'in 88. yılında, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu şanlı Ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak için yurtdışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı