Zafer Haftası

26.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın "Zafer Haftası" mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Türk milleti, tarihte büyük mücadeleler vermiş, vatanının her karış toprağına canı pahasına sahip çıkmıştır.

Zafer Haftası da, bunun en müstesna örneklerindendir.

Milli Mücadeledeki şanlı direnişin son halkası 26 Ağustos'ta Kocatepe'de başlamış ve 9 Eylül'de Türk Ordularının İzmir'e girmesiyle başarıyla tamamlanmıştır.

Bu zafer sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihine etkileri bakımından da önemli anlamlar ifade etmektedir.

Büyük Atatürk'ün komutasındaki Türk Ordusu milletinden aldığı sınırsız destekle, donanım bakımından kendinden üstün olan orduları hezimete uğratmıştır. Mehmetçik Kurtuluş Savaşı'nın tüm safhalarında olduğu gibi buradaki mücadelesiyle de adını tarihe yazdırmıştır.

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer sadece işgal güçlerinin yenilgiye uğratılması ve yurttan çıkarılmasını sağlamamış, Atatürk'ün belirttiği gibi yeni Türk Devleti'nin temellerini de sağlamlaştırmıştır.

Bunu bağımsızlığı ve özgürlüğü için bir varoluş mücadelesi veren ve vatanı için her şeyini ortaya koyan aziz milletimiz başarmıştır.

Bu zafer, Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğünü, bağımsız ve hür yaşama iradesini, birlik ve beraberliğiyle tüm engelleri aşacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Büyük Atatürk Cumhuriyet rejimiyle, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için büyük bir kalkınma hamlesi başlatmıştır.

Ne mutlu bizlere ki, bu çabalar ve sonrasındaki hamleler sonucu bugün Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş devlet yapısı, güçlü ekonomisi, demokrasisi ve ordusuyla, uluslararası alanda söz sahibi olan saygın bir ülke konumundadır.

Sorumluluğunun bilincinde olan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni yüceltmeye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaya kararlıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ölümsüz sembolleri şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Zafer Haftası'nı kutluyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına ve vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı